"Dype spor" med Torbjørn

Klubbmedlem Torbjørn praktiserte det enkle liv i sommer!

Med temaet «Dype spor» snakket Torbjørn (48 år) om å utforske villmarken i nabolaget. Han var på en ekspedisjon der målet var TURGLEDE hele veien. Og oppskriften var enkel; gå på ski 30 dager i høyfjellet, padle 30 dager i havgapet, med enkel logistikk, avkobling fra jobben og konservative sikkerhetsvalg. Han snakket om hvordan det var å takle eget selskap og leve etter rytmen i naturen. Med utgangspunkt i Finse gikk han på ski og pulk på Hardangervidda til Haukeliseter. Der snudde han og gikk nordover gjennom Skarvheimen og Jotunheimen til Fondsbu. Så returnert han til Finse og tog toget til Bergen. Da hadde han gått 600 km med 60 kilo i pulken.

På Nøstekaien startet fire nye uker med eventyr i kajakken langs Vestlandskysten. Turen startet med litt oppvarming utenfor Sotra, før han satte baugen nordover. Første stopp var Hissøy; motvind gir dårlig fremdrift! Så fortsatte han oppover langs Skogsøy til  Grunnosen ved Børilden i Austrheim før han tok Fensfjorden til Gjønnøya i Gulen i et jafs. Sognesjøen viste godsiden, det gjør den ikke alltid. Torbjørn padlet over og neste overnatting hadde han i Melværet på Værlandet.

April og mai her vest kan by på mye vind. På fjellet kan du saktens leve med det, men på sjøen, i kajakk, beveger alt seg. Torbjørn var lei og lengtet hjem, og var klar for å ta rutebåten tilbake til Bergen.

I løpet av oppholdet på fantastiske Værlandet og Bulandet snudde vinden. Nå kom den fra nord, forsåvidt frisk, men Torbjørn har noen års erfaring i kajakken. Han ville surfe til Bergen.

Neste stopp fra en øde holme i Gulen, Einebærholmen. Der var plass til telt, og der var lyr i sjøen. Torbjørn fisket og røkte lyr og litt torsk på hele turen. Fra Einebærholmen til Bergen er det 80 km., noe som gikk unna på en økt, 11 timer i kajakken. Til slutt padlet han til Padlefestivalen på Langøy på Sotra og stilte som instruktør på kurs.

Noen har mer energi enn andre. Torbjørn er ofte i klubben og smitter oss med det gode humøret!

Her er 9 dager fra padleloggen

1. Bergen – Ekra 33,5 km