Herlig vårtur til Buarøy med Njørd

Herlig vårtur til Buarøy med Njørd

Da var sommersesongen offisielt startet. Havpadlerne i Njørd mobiliserte godt søndag 30. mai, og 10 kajakker med 11 padlere fikk seg solrik og særs trivelig tur mellom Mildevågen og Lerøy. Her hadde alle god tid og ingen var helt interessert i å raske på hjem til middag. Men i 17-tiden dro vi fra Mildevågen med nedsaltede kajakker og i løftet stemning takknemlig for at vi valgte akkurat dette denne siste helgen i april.

Mildevågen er et greitt sted å sette ut kajakker, der er både strand og flytebrygge og god parkering. Man kan padle innover rundt Mildehalvøyen, eller som denne turen, ut Fanafjorden til det lille øyparadiset som ligger helt ytterst mot Korsfjorden. På Lerøy og spesielt Buarøy er det store, varierte friluftsområdet tilrettelagt for båter, og der er fint å telte.

Første målet vårt fra Bukken gjestgiveri, handelssted fra før år 1500 og et av de eldste på Vestlandet. Stedet har gjennom årene hatt ulike funksjoner, men har siden krigen vært i privat eie. Det er vakkert, og i god stand, og vel verdt å padle bortom. I disse historiske omgivelsene samlet vi oss i flåte fellesbilde.

Videre putlet vi på mellom øyer og holmer, så på hytter og hus, skravlet så tjeld og måse flakset. Rundt Lerøy var det jevnt driv før vi igjen ble betatt av det idylliske landskapet inn mot Buarøy, der det var tid for matpakken. En serie skyer var litt truende en stund, men solen tok grep og fikk de unna.

Flere ville utforske utsiden av Buarøy, og de som var best kjent dro på. For utenfor her ligger en halvsunken båt hvis skjebne endte med at den gikk på grunn her for en del år siden. Av litt triste årsaker er båten blitt liggende. Kanskje en oppgave nå i disse ryddetider; for et selskap med litt penger og egnet utstyr kan forbarme seg over det lokale havmiljøet og få den opp på en lekter og vekk herfra.

Som nevnt innledningsvis var det ingen som ville hjem, og det ble både rulling og tulling (for de som liker slikt) og nøtteposer i sundene innover, som gikk i løypen til Hjellestad Rundt.

Ca 20 km i daffetempo – en nydelig dag på sjøen og takk til turlederne Morten Husa og Margrete Stinessen!